conorr 2011.03.29. 15:54

Paul

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vígjáték angoloktól ami Amerikába játszódik és E.T haza telefonál alap szitut figurázza ki, Színészek Simon Pegg és Nick Frost (számomra régi favoritok Shaun of the Dead/ Hot Fuzz ) valamint az Ufó hangját amerikai vígjátékokból már jól ismert Seth Rogen adta.

Alap szitu 2 angol ufó geek eltervez egy álom utat  Amerikába a Comiconra és hogy körbejárják az ufós nevezetességeket. E út alatt a Comicon után futnak össze Paulival az idegennel akinek kocsiját totál kára törik és meg dobják cserébe egy fuvarral. Majd szokásos runaway a gonosz állam ügynököktől (Jason Bateman). Majd a triójukhoz csatlakozik az út alatt Kristen Wiig hogy elhozza a szexuális feszültséget, és egy kis vita témát.

A film működik vicces meg szól is valamiről bár a vége felé kicsit szét csúszik a story de szórakoztató az összhatás. A filmbe továbbá van egy  kereszténység  vs tudomány fight/gondolat menet, amibe állást is foglalnak előbbi javára. Annyira komolyan nem mennek bele de meglepő volt egy ufos vígjátékba :D

Nagyából mint írtam a végével voltak gondjaim. Lesz egy kis eszetlen öldöklés( horror berkeken belül semminek nem számít) az utolsó fél órába ami nem volt jellemző a filmre és kinyírnak pár karaktert. Meg a Paulinak van egy drámaibb jelenete ami nekem nem jött át. Egy öreg anyó (szebb időkbe kis lány akinek E.T/Paul miatt csúszót szét az élete) párbeszéde, ami nagyon meghatonak kellet volna leni de nekem nem jött át. A szöveg nem volt annyira meg írva + a színész nő is próbálta nagyon érzelmesre venni. Ezután össze vissza. kavarás. csavar. megköhentő kép sorok stb Szóval egy kis áll feszkó hogy legyen valami dramaturgiai tető pontja is a filmnek.

Ami viszont a lényeg ez egy ufós vígjáték sok ufós poénnal,sok utalással. Korrektül össze rakva, kisebb hibákkal. Számomra a bőven nézhető kategóriába tartozott. 7/10

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr602782233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása